Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Så snabbt saker kan hända…

5 kommentarer

Så hände det som inte var så värst kul precis. Mitt under den dignande äppelskörden knäcktes det omkring 80 år gamla äppelträdet Gul Richard. Ingen vet när det hände men hänt har det. Kanske knäcktes det i går kväll när vi var borta? Inget brak har vi hört. För brakat måste det ha gjort. Jag upptäckte det nyligen, nästan av en tillfällighet.

 

Nu blir det till att plocka upp äpplena och diskutera vad som bör göras framöver! Ett av de träd som vårdats av min föregångare Agnes är borta. Lite sorgligt är det allt…

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

5 tankar om “Så snabbt saker kan hända…

 1. Ja det är sorgligt när gamla träd faller ner. Du kan inte ympa på en gren på något annat äppelträd för att åtminstone rädda fruktsorten? (Kanske inte rätt årstid måhända…)

  Gilla

 2. Tack för omtanken, madame af Älfgärdet!

  Jag har kollat med en handelsträdgård som jag förstått är kunniga – ympa i höst går inte bra. Men om en del av stammen fortfarande har rotkontakt kan trädet möjligen överleva vintern och börja spira då saven stiger. Då skulle det kunna gå att ta ympkvistar och ympa in dem i nå´t av de andra äppelträden.
  Så nu pågår diskussion med ”Halvan” – ska vi låta trädet ligga över vintern eller inte? Och kanske ser vi redan denna höst om bladen dör och blir bruna eller om de gulnar och fälls som vanligt. Själv hoppas jag att kunna ympa, förstås.

  Ikväll har vi plockat äpplen! Det mesta blev lagt i fallfruktskorgen (haha) men ganska många hängde faktiskt kvar och hamnade i prima-korgen.

  Jag lägger in din blogg i bloggrullen om du inte misstycker. Men du ska veta att min dator lätt ”hänger sig” av någon anledning då jag försöker titta in till Älfgärdet.

  Gilla

 3. Usch så tråkigt. Träd som stått länge ger så mycket till en trädgård. Och just det där att ett träd tar så lång tid på sig att bli stort och fullväxt, visst kan man plantera ett nytt men man kan inte få tillbaka just det igen… Hoppas det löser sig så ni kan ympa iallafall. //Sophie

  Gilla

 4. Ping: Äppelträdet som föll « Mitt Universum

 5. Ping: Blommande ymp « Mitt Universum