Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Nimis

Lämna en kommentar

”Lars Wilks har gjort en stor insats för folkhälsan” som min kompis sa efter det svettiga besöket vid skulpturen Nimis på Kullaberg. Besöket var brant jobbigt och upplevelserikt.

 

Det jag inte lyckats förstå tidigare genom info i dagstidningar genom åren, var att man själv interagerade med konstverket. Konstverket var en vindlande märklig sorts trappa som först kändes något osäker men visade sig hålla. Att få detta att konstruktivt hålla är bara det uppseendeväckande. Drivved och spik. No more.

Arx, den mindre skulpturen i sten och betong alldeles intill Nimis fängslade mej inte alls på samma sätt.

Förutom skulpturgruppen hopspikad av drivved på den blockiga stranden såg vi tre tumlare som lekte i havet. Hade det varit vid Storsjön hade jag väl trott att det var odjuret jag såg.

Hela Kullen besågs under detta besök. Arild, Mölle by the sea, fyren, kaffestugor, plantförsäljning, loppisar and you name it. Det kostade 40 kr för att komma längst ut med bil på udden. För fotgängare gällde allemansrätten fullt ut. Det märks att man befinner sig i tättbefolkad landsända. Inte ens Sudret på Gotland kostar pengar att besöka…

Vacker svart arkitektur såg vi också.  Skulle jag bo i ett nytt hus skulle det mycket väl kunna se ut så här:

Den här typen av skorstensskydd passar bra även på äldre  och riktigt gamla hus på landsbygden tycker jag. De märks mindre än de halvrunda som man ofta ser och som mera hör stadens bebyggelse till.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.