Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Uthusgrund – nuläget

Lämna en kommentar

Grunden till uthusbygget blev  klar för betonggjutning i måndags. Gjutning vet vi inte riktigt när den ska gå av stapeln. Det har åskat och regnat och regnar fortfarande väldigt mycket vilket gör det olämpligt med betonggjutning.

Nya grunden håller ungefär samma höjd som tvättstugans gamla cementgrund (som man sa då). Efter att grunden är klar dröjer det till fortsättning följer, tror MrsUniversum.

Vi har haft hjälp av en byggfirma, annars skulle vi inte ha mäktat med. Dagens byggande är mycket rationellt med färdigisolerade kantbalkar av betong och frigolit (!), krossat grus, frigolitskivor på platten, armeringsmattor och distanser av hårdplast. Något liknande har aldrig skådats tidigare i Universumet. En potentialutjämningslina har ”Halvan” lagt ut själv, detta för att plattan ska bli jordad. Linan syns uppe i vänstra hörnet. MrsUniversum tycker det är överkurs men försämrar icke grundplattan…

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.