Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Vinter i rött, vitt och blått.

1 kommentar

 

M A R S

 

Snön målar landskapet vitt

som en trädgårdsmöbel

 

Vågorna badar redan i sjön

 

                   Leif Nylén

Vasaloppssöndag. De första snödroppsknopparna sticker upp i rabatten vid stenfoten. Det är underbart med vinter och snö här i Universumet, ja, med alla våra fyra årstider. Längtar inte efter sommar och värme än på ett tag. Det ser inte katten ut att göra heller – rompan står i vädret som på en katt som trivs i kallsnön!

 

Minns känslan som 10-åring på väg hem från skolan: solen lyste och värmde, täckjackan åkte av och slängdes över axeln, långfingret höll i stroppen. Bländande vitt och dagsmeja men så kallt på natten att skaren höll även på eftermiddagen. Tog genvägen över de vita vidderna hem till de röda husen. Idag  är känslan densamma även om både husen och geografin är en annan. Rött, vitt & blå himmel och blå skuggor.

Vi kokade egen faluröd färg här i Universumet för åtta år sen och strök på uthusen. Receptet var ungefär som den här länken visar, men vi använde stenmalet rågmjöl. Det går lika bra utan linolja . Inte alls svårt och dessutom både tacksamt och roligt i glada vänners lag.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

En tanke på “Vinter i rött, vitt och blått.

  1. Ping: Fasadplåt väck « Mitt Universum