Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Less is more

Lämna en kommentar

 

dsc002391

Jag är lika förtjust över jul och julförberedelser som då jag var barn. Snö och snöflingor hörde självfallet till barndomens jular men tiderna och geografin har förändrats. Mamma klippte snöstjärnor ur smörpapper och klistrade upp dem med lite Karlssons klister längst ut på tre av uddarna. Efter flytt hemifrån fick jag med en mall att själv klippa ut kristallen efter. Originalet fanns i Vi husmödrar i ett nummer på 50-talet. Lisa Bauer stod bakom formgivningen. Idag fortsätter traditionen, som ville få svenskar att på enkelt sätt utsmycka sitt hem i adventstid, i mitt Universum.

Stjärnorna är enkelt stilfulla. Syns inifrån på dagtid med ljusare bakgrund och på kvällen mot mörkret då lampans sken lyser på det tunna papperet inifrån. Genialt… Det enkla är det vackra.

dsc00235

 

I mitt Universum bestämdes att fönstersnickerierna skulle målas med linoljeoljefärg i ursprunglig kulör då tid var för renovering av snickerier på övervåningen. Den vita färgen från 1970-talet målades över med bl.a. umbra.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.